В Україні можуть продовжити карантинні заходи до 12 травня \ фото УНІАН

На нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо подолання епідемії коронавірусної хвороби розглядали різні можливості пом’якшення карантину для психологічної підтримки громадян та запуску економіки.

Читайте такожСБУ викрила понад 200 поширювачів фейків про коронавірус

Як повідомляє Офіс президента, уряд планує продовжити карантинні заходи, оскільки не було пройдено пікового періоду захворюваності на коронавірусну інфекцію, який очікується на початку травня.

Відео дня

«Треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин», – сказав Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для початку потрібно пом’якшувати карантинні заходи на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

Він також наголосив, що Україна вчасно запровадила карантин і завдяки цьому поки вдається уникнути критичної ситуації з кількістю хворих.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 21 квітня зафіксовано 6 тис. 125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 61 летальний, 367 пацієнтів одужали.

Міністерство охорони здоров'я на найближчому засіданні уряду пропонуватиме продовжити карантинні заходи до 12 травня.